Příprava kvásku
Jak si doma připravit kvásek.
Budeme potřebovat čistou skleničku s uzávěrem, žitnou chlebovou mouku a droždí (čerstvé nebo sušené).
Zaděláme večer: do čisté skleničky dáme asi 10 lžiček mouky, stejné množství vody a cca čtvrt lžičky droždí. Dobře promícháme, uzavřeme závěrem a necháme při pokojové teplotě do rána.
Ráno odebereme cca půl lžičky kvásku, a zbytek ze skleničky vyhodíme. Skleničku dobře vymyjeme a opět do čisté skleničky dáme cca 10 lžiček mouky, stejné množství vody a tu půl lžičky kvásku. Opět dobře promícháme, uzavřeme, a necháme při pokojové teplotě do večera.
Večer, kdy budeme již zadělávat kvásek na chléb, použijeme z tohoto kvásku ony dvě lžičky, na zadělání kvásku na chléb.
Sekce komentářů na této stránce byla deaktivována